Бивша двойка се събра в кабинета Орешарски

Политика

27-05-2013, 21:31

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Предложеният за министър на културата Петър Стоянович и на здравеопазването Таня Андреева имат общо дете, но не живеят заедно

Станаха ясни първите нетрадиционни моменти в проектокабинета на Пламен Орешарски, обявен по-рано днес.

Предложените за министри на културата Петър Стоянович и на здравеопазването Таня Андреева имат общо дете, което е на десетина години. В момента обаче те не живеят заедно.

Д-р Стоянович е доктор на философията и магистър по история на Университета във Виена, Австрия. Завършил е Немската гимназия в София.

Бил е Парламентарен секретар и Началник на кабинета на министъра на външните работи (1998-2001). Международен секретар на СДС (2001-2003), политически секретар и председател на „Движение Гергьовден" (2004-2009).

От 2009 г. е журналист, автор на научна литература и колумнист на вестник „Преса". Владее английски, немски и руски език. Баща на две деца.

Д-р Таня Андреева е изпълнителен директор на ІІ СБГАЛ „Шейново" ЕАД. Била е председател на Съвета на директорите на ІІ СБГАЛ „Шейново" и на ІV МБАЛ ЕАД.

Завършва Медицинския факултет към Медицинския университет в София, специалност „Акушерство и гинекология." Магистър по „Здравен мениджмънт" в Медицинския университет, София и по „Управление на човешките ресурси" в Нов български университет.