Пуснаха на свобода побойниците на лекари

Софийският градски съд реши, че арестуваните трябва да бъдат освободени

Тримата, задържани след побоя над екип на "Спешна помощ" в столичния кв."Овча купел", са освободени.

Софийският градски съд реши, че арестуваните трябва да бъдат освободени, като се аргументира с това, че срещу обвиняемите няма събрани никакви годни доказателства. Затова Ленко Панов, Даниела Николова и Илиян Димитров напуснаха сградата на районния съд без каквато и да е мярка за неотклонение.

Решението на магистратите беше съпроводено и с упрек към МВР за недобре свършена работа. В съдебната зала беше посочено, че два пъти е направено неправилно разпознаване на задържаните. Съдията, взел решението, бе категоричен, че не очаква недоволството на лекарската общност да бъде насочено към него, тъй като не той не си е свършил работата.

Sofiautre.bg припомня, че на 25 май, малко след полунощ, екипът се отзовал на сигнал за жена, болна от диабет, която получила дихателни проблеми. На посочения адрес в квартал "Овча купел" обаче медиците попаднали на 15-годишна пияна девойка.

При пристигане на Спешна помощ от адреса излезли лица, които нападнали екипа и нанесли щети на линейката. Предполага се, че хората в апартамента са празнували изпращане на абитуриент.