Батков връща Сираков, той прави нов Левски без пари

Хората зад Иво Тонев оттеглили финансовата си подкрепа към "сините"

Тодор Батков отново е сам машинист в Левски. Иво Тонев може да остане да се занимава със строежа на стадиона, но няма да има никаква дума по оперативното ръководство на клуба. Двамата имаха среща вчера, финансовата си подкрепа от клуба са оттеглили хората, на които Тонев се отчиташе досега, пише "Тема Спорт".
 
Близки на Батков съобщиха, че той обмисля да върне в клуба Наско Сираков. Легендата обаче ще трябва да работи при жестоки финансови рестрикции, ако се съгласи. Сините започват преговори за раздяла с играчи, чиито заплати надвишават 10-12 хиляди лева, а такива на "Герена" са много, като някои стигат и до 35 хиляди лева на месец.
 
Въпреки провала в битката за титлата ръководството на Левски ще се опита да направи прилична селекция. Сините вече имат набелязани играчи за подсилване в защитa, халфовата линия и нападението. Скаутът на тима Кирил Вангелов вчера е наблюдавал двубоя от испанската Сегунда Дивисион Елче - Реал Мадрид Кастиля (б.а. - дублиращият отбор на Реал Мадрид).
 
В последните седмици скаути на сините са наблюдавали играчи и в още три европейски  страни  -  Португалия, Франция и Холандия. От спортно-техническия щаб на Левски са набелязали нападател, който играе в португалски тим. Във Франция и Холандия са следени предимно бранители и халфове. Въпреки катаклизмите от "Герена" се надяват до десетина дни да успеят да сключат договори поне с трима футболисти. С тях тимът трябва да се представи на ниво в Лига Европа.

 

Още спортни новини тук