Кабинетът ясен днес

Орешарски се среща с четири партии, по-късно обявява правителството

Номинираният за министър-председател от Коалиция за България Пламен Орешарски ще се срещне с експерти от Атака, "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен" в Народното събрание днес.

Заедно с експерти от КБ те ще обсъдят аспекти от програмните приоритети за четиригодишния мандат.

Пламен Орешарски заяви, че е готов на 90% с кабинета, а по-късно днес ще стане ясен и съставът на новото правителство. Очаква се в понеделник Орешарски да каже имената на министрите. Левицата вече проведе експертни консултации с ДПС.

Имам голяма надежда, че може да се сформира добър кабинет, призна кандидатът за министър-председател. Орешарски още веднъж подчерта, че подбирайки министрите за своя кабинет той е търсил експерти, които имат известни управленски опит, но да са реформаторски настроени.

От "Движение България на гражданите" потвърдиха, че ще участват в среща с кандидата за премиер Пламен Орешарски в рамките на провежданите консултации след връчването на мандата. В срещата ще участват председателят Меглена Кунева, заместник-председателят Йонко Грозев и организационният секретар Калин Томов. След разговорите лидерът на "Движение България на гражданите" ще направи изявление.