След пластична операция жена остана без ръце и крака

Животът

27-05-2013, 07:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ейприл не харесвала тялото си и се подложила на "силиконови инжекции"

Жителка на американския град Лос Анджелис се лиши от ръцете и краката си след операция по слагане на имплантанти: вместо медицински силикон, лекарите използвали силикон за уплътняване на баня. 46-годишната Ейприл Браун била недоволна от фигурата си още от ранно детство. В училище тя била постоянен обект на подигравки от страна на своите приятели, които я дразнили за малките гърди и плоското й дупе. В течение на редица години американката е мечтаела да промени своето тяло, но така и не се решавала на намесата на пластичен хирург. През 2004 г. обаче на Ейприл се предоставила възможност, на която тя не могла да устои.

В салона за красота, където Ейприл е работила като фризьорка, е дошла клиентка, която подробно й разказала за възможността да промени външния си вид с помощта на „силиконови инжекции“. По думите на жената, тази манипулация била доста по-евтина от хирургическата намеса. Това станало и причината Ейприл с радост да се подложи на процедурата. „Жената се представи като специалист по корегиране на фигурата и ми предложи да ми направи инжекцията у дома. Тя ми доведе и пациентка, която уж по-рано си била направила корекция на дупето. Резултатът ме впечатли силно и се реших на процедурата. Въобще не знаех на какъв риск се излагах тогава“, разказа Ейприл.

Американката дава парите на жената, която не е имала медицинско образование. Недоволната от тялото си фризьорка дава 1000 долара за две инжекции. След инжектирането на силикона, Ейприл веднага получава страшна алергична реакция към имплантантите. „Дупето ми стана твърдо като камък, почерня. Разбрах, че нещо не е наред. Отидох на лекар. В болницата стана ясно, че в тялото ми е инжектиран промишлен силикон, който се използва за херметизиране на водопроводи“, разказва пациентката.

В течение на четири години Ейприл е под лекарско наблюдение. По време на операцията по отстраняване на имплантантите раната се инфектира, което едва не е струвало живота на американката. „Болката бе чудовищна, изпитвах нещо средно между раждането на дете, зъбна болка и мигрена. Бях толкова зле, че се молих на Господ да умра колкото се може по-скоро“, разказва жената.

Лекарите поставят Ейприл в изкуствена кома. Единственият начин за спасяването на живота й става ампутирането на дупето. Скоро след операцията в крайниците на пациентката се развива гангрена. Налага се лекарите да отрежат краката и ръцете.

Благодарение на усилията на медиците Ейприл оживява. След дълга депресия американската се сдобива с протези и започва да се занимава със спорт. Тя признава, че просто няма друг избор. „Плувам, занимавам се с гимнастика. След ампутацията плачех по 24 часа в денонощието, но сега съм по-добре. Няма да съдя жената, просто искам да продължа с живота си. Смятам за свой дълг да предупредя всичките момичета, да бъдат по-внимателни със здравето си“, казва Ейприл. /БЛИЦ