АМ "Тракия" изцяло готова през юли

Региони

26-05-2013, 17:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонти бавят движението по "Тракия"

В момента на пътя между Ямбол и Карнобат се работи на трисменен режим

Автомагистрала "Тракия" ще бъде изцяло завършена още през юли, съобщи днес на строителното трасе вицепремиерът Екатерина Захариева.

В момента на пътния участък между Ямбол и Карнобат се работи на трисменен режим. Полага се  циментовата стабилизация, а биндерът вече е на голяма част от трасето. Поставят се също и канавките, на места дори вече има засадена растителност и започват да се поставят еластичните огради.

Според министър Захариева обектът ще бъде завършен до края на юни, предаде БНР.

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров беше категоричен, че въпреки бързите темпове на работа през последния месец не се допускат никакви компромиси с качеството.

"На 20 юни, ако има съществено завършване, можем да правим комисия за Акт 15, която да работи в края на месеца около 25 - 30 число и ако абсолютно всички съоръжения докажат своята безопасност по отношение на трафика, със заповед на председателя на Управителния съвет на Пътната агенция може да бъде пуснато движението, докато комисията за Акт 16 работи. Така че от първи юли движението може да бъде пуснато без никакви проблеми", допълни Лазаров.