Потребителски съвет на ЧЕЗ ще подобрява обслужването

Новият консултативен орган ще изследва затрудненията пред клиентите, както и техните препоръки

ЧЕЗ България създаде Потребителски съвет към дружеството.

Новият консултативен орган ще изследва затрудненията пред клиентите, както и техните препоръки. Ще консултира компаниите на ЧЕЗ в България с цел провеждане на по-ефективна потребителска политика, ще дава становища и ще прави предложения за подобряване на обслужването на ЧЕЗ в Западна България.

Постоянният състав на съвета ще се състои от 12 членове и ще провежда не по-малко от 3 годишни срещи за обсъждане необходимите промени в клиентската политика на компанията. На всяко заседание ще могат да присъстват и гости, които проявяват интерес към темите от дневния ред.

На първото заседание на Потребителския съвет бе подписан Меморандум за сътрудничество между ЧЕЗ и постоянните членове на Потребителския съвет - Асоциацията "Активни потребители", Независимия съюз на потребителите в България, Института за енергиен мениджмънт и Българската камара на енергетиците.

В работата си Потребителският съвет ще следва принципите, заложени във "Визията за европейските потребители на енергия до 2020 г." Тя бе приета в края на 2012 г. от Съвета на европейските енергийни регулатори (CEER) и се основава на надеждност на доставките на електроенергия, достъпност чрез ясни тарифи, разбираемост при представянето на информацията и защита на правата на клиентите.

Потребителският съвет ще работи в тясно сътрудничество с потребителските организации в страната, с експерти и с всички, които са приели защитата на правата на потребителите за своя кауза.