Пълнолуние-Лунно затъмнение в Стрелец

Хороскоп

25-05-2013, 00:30

Снимка:

HotSpot Media

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Близнаци, Луна в Стрелец, Пълнолуние - Лунно затъмнение в 7,24ч.

 

Сутрешните часове на съботният ден, отбелязват пика на Пълнолунието и точният момент на Лунното затъмнение. То е пръстеновидно, от Серията Сарос 15 южна и ще може да се наблюдава в Северна и Южна Америка, Западна Африка и Атлантическия океан. Съответно, това са областите в които гравитационните фактори свързани със затъмненията, могат да породят климатични аномалии и природни бедствия.

Независимо от това, че затъмнената Луна няма да се наблюдава по нашите географски ширини, нейният ефект ще бъде осезаем - ще почувстваме влиянието и върху емоциите и личните си дела. Особено родените в първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и онези, които имат асцендент и важни лични планети в първите 10 градуса на тези зодиакални знаци. Пълнолунието винаги акцентира върху резултатите, Лунните затъмнения  поставят окончателен или временен финал на важни житейски ситуации, дават възможност за сливане или откъсване от нещо/някой и оставят своя отпечатък върху емоционалната ни матрица. Корените им можем да потърсим в събитията от ноември 2012 и януари 2013, а последствията ще наблюдаваме и осъзнаваме през следващите шест месеца.

Оста на комуникациите Близнаци - Стрелец е акцентирана от Слънцето и Луната, а активните стихии са огън и въздух. Диспозитора на затъмнението Юпитер също е в Близнаци, в компанията на Слънцето Венера и Меркурий, което поставя изключителен акцент върху темите на знака-пътуванията, словото, общуването и разпространението на информация, която ще се разпространява със скоростта на светлината и може да преобърне хода на събитията в обществения и личния ни живот. Оста на затъмнението е аспектирана и от Нептун което създава предпоставки за разпространение на лъжлива и невярна информация, затова бъдете внимателни. Отговорността на медиите и всички имащи отношение към разпространението на информация и знание сега е повече от тежка, а липсата и може породи непредвидени последствия. Възможно е да възникнат проблеми в системите и средствата за пренос на данни и комуникации, транспортни колапси и катастрофи.

В личен аспект този обмен поражда опасности от лъжи, илюзии и изключително субективни, ирационални преценки, граничещи с глупост и провокиращи постъпки, за които дълго можем да съжаляваме. Не ставайте заложници на собственото си неблагоразумие. При това тези опасности са налични не само през почивните дни, но и през следващата седмица. Не приемайте за чиста монета всичко което чуете и не започвайте нищо важно през тези дни. Крадци и мошеници с радост ще се възползват от вашето невнимание и наивност. Но дори и без тяхна помощ, необмислени финансови вложения и спонтанни покупки могат да породят сериозен дефицит в бюджета ни. Следете храните и напитките, които консумирате-както количеството, така и качеството и произхода им. Бъдете внимателни и при дозирането на лекарствата. Съществува опасност от натрявяне.

Проблемни ще бъдат и партньорските връзки, както деловите, така и личните. Излишната доверчивост и наивността могат да ни накарат да приемем желаното за действително, което в бъдеще ще породи разочарование. Спонтанно възникналите романтични връзки едва ли ще се окажат продължителни и удволетоворителни.

Очакванията ни през тези дни вероятно ще се окажат твърде преувеличени, затова не взимайте прибързани решения, особено ако те могат на внесат житейски изменения. Изводите по отношение на това какво се случва с вас и около вас също ще бъде разумно да почакат няколко дни. Ако желаете да преминете безболезнено през неприятностите бъдете максимално бдителни и приемайте промените с разбиране. Натиска както и съпротивата ще се окажат твърде изтощителни и безрезултатни. Почакайте няколко дни за да видите всички нюанси и скритите детайли в житейската картина. През следващата седмица ни предстои тройно съединени на Меркурий, Юпитер и Венера което носи много позитивизъм, повече добронамереност и триумф на човешките добродетели. Можете да ги наблюдавате в ясна вечер малко след залез Слънце на западния хоризонт. На 26 май те ще се подредят в триъгълник - изключително красива и сравнително рядка гледка. С тяхна помощ и в случай, че сме избегнали грешките и подводните камъни ще можем да тласнем живота си в посока водеща към позитивни изменения.