Японците обсъждат призраци в парламента

Въпросът за привиденията беше повдигнат на заседание на горната камара на парламента

Японското правителство опроверга слуховете за привидение в официалната резиденция на премиера, в която традиционно се премества да живее всеки правителствен ръководител след избирането си.

Въпросът за привиденията беше повдигнат на заседание на горната камара на парламента. Той беше поставен от члена на Демократическата партия Кен Кагаи.

Настоящият японски министър-председател Шиндзо Абе ще се премести в официалната си резиденция в Токио в най-скоро време. Причините, поради които въпросът за предполагаемото съществуване на призраци беше поставен, не се уточняват.

Легендата за резиденцията на японския премиер гласи, че в нея нощем броди призрак на войник във военно униформа. Той е бил убит през зимата на 1936 по време на военен бунт. Слуховете за привидението многократно са били обект на шеги от страна на първите лица в страната, особено на бившите министър-председатели Джуничиро Коидзуми и Йоширо Мори.

Сградата, където е разположена официалната резиденция на министър-председателя, е била построена през 1929. Три години по-късно тя е превзета след военен преврат. В нея са убити тогавашният премиер Цуеши Инукаи, както и редица високопоставени чиновници.