Атака скара евродепутати

Свят

24-05-2013, 10:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Разгорещен спор се развихри между лидерите на фракциите на социалистите и на ЕНП в Европарламента в Страсбург

Партия Атака скара вчера лидерите на фракциите на социалистите и на ЕНП в Европарламента в Страсбург. Скандалът заради преговорите за съставяне на кабинет в България се завихри в самата пленарна зала по време на заседанието на евродепутатите.

Коментирайки политическата ситуация в България, председателят на групата на ЕНП Жозеф Дол направи изявление, в което протестира остро срещу казаното преди два дни от Ханес Свобода, лидер на социалистите в ЕП.

"Изборната кампания в България приключи. Резултатите са налице. Днес може да бъде сформирано правителство. Търсейки мнозинство, българските социалисти не изключват и подкрепа - явна или скрита - на партия "Атака", заяви Дол.

След това той се обърна към Ханес Свобода: "Aко трябва да вярвам на вашите декларации, вие сте готов да преглътнете това горчиво хапче. Ще бъдете ли заложник на г-н Станишев, председател на БСП и ПЕС? Защото това горчиво хапче се казва "Атака".

В писмен отговор след това Ханес Свобода заявява, че не желае уроци по морал от партията на Виктор Орбан и Бойко Борисов. "Жал ми е за г-н Дол, който се чувства длъжен да защитава политици като Виктор Орбан и Бойко Борисов, чиито партии са част от ЕНП. Радвам се, че в моята група нямаме такива", добавя Свобода.