Подхващат Цветанов и за Горна Оряховица

Най-доброто от печата

24-05-2013, 07:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият министър е имал първоначално разрешение да огласи разговорите,важното е дали е било писмено

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов отново е обект на проверка на прокуратурата заради четенето на подслушаните разговори на лекари от Горна Оряховица от трибуната на парламента.

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който посочи, че се проверява дали има документ, че Цветанов е получил разрешение да огласи спецразузнавателни средства (СРС).

Бившият вътрешен министър изчете разговорите на лекарите през декември 2010 г. в отговор на критиките, че медиците, обвинени за смъртта на новородено, са жертви на полицейски произвол. Скоро след това зам. градският прокурор Божидар Джамбазов свали съмненията, че Цветанов е извършил престъпление с огласяването на СРС.

Тогавашният шеф на обвинението Борис Велчев дори заяви, че е доволен, че разговорите на лекарите са станали публични, защото така се изяснило, че твърденията за произвол на прокуратурата и МВР понякога са прибързани. Само преди седмица обаче лекарите бяха оневинени за смъртта на бебето и Цветанов им се извини
По думите на Цацаров засега е ясно, че бившият министър е имал първоначално разрешение да огласи разговорите. Важното обаче е дали е било писмено.