Освободиха секс робини в Пловдив

Крими

23-05-2013, 15:06

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Задържаха група, набирала и укривала жени

Служители на ГДБОП задържаха пловдивчани, занимавали се с набиране, транспортиране и укриване на жени с цел сексуална експлоатация. Операцията е реализирана под наблюдението на прокуратурата.

В хода на реализираните под наблюдението на прокуратурата оперативни действия, в полезрението на служителите на ГДБОП в Пловдив попаднали мъж с инициали М.П. /30 г./ и 25-годишната А.Х. – регистрирана за кражби. Според данните, събрани до този момент, двамата набирали, транспортирали и укривали жени с цел сексуална експлоатация. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. След задържането на М.П. и А.Х. в рамките на 24 часа, прокуратурата им е повдигнала обвинения и им е наложила мярка „парична гаранция".

Задържането на двамата е продължение на спецоперация, стартирала на 27 април. В рамките й тогава в Пловдив бяха задържани 7 местни жители, съпричастни към набирането на жени с цел сексуална експлоатация. При претърсвания тогава бяха открити и иззети голям брой визитни картички със снимки на жени и посочени телефонни номера, 14 мобилни телефона, 16 СИМ карти, карта –памет, 900 евро и 1500 лева. Голяма част от задържаните са с криминални досиета.

Действията по разследването продължават.