Асистент крещи по студенти: "От вас нищо не става!"

Региони

23-05-2013, 13:30

Снимка:

ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти се съдиха зрелищно

Студенти се млатят в СУ заради опашки

Съдят Янко Бицин от Югозападен университет в Благоевград за тормоз

Ректорското ръководство на Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград започна проверка срещу един от преподавателите по политология. Разследването е по жалба за тормоз, депозирана от студенти до ректора проф. Иван Мирчев, съобщи Дарик.

Студентите по политология твърдят, че главен асистент Янко Бицин ги принуждавал да купуват от него литература, нямаща нищо общо с темата, по която са работили в семинарните занятия. По време на лекциите обсъждали въпроси, които не са залегнали в учебния материал, а асистентът често ги обиждал с думите: "От вас нищо не става", "Вие политолози няма да станете".

Предподавателят дори им казвал, че учебният план не ги подготвял за политолози, а специалността дори не била годна за акредитация, пишат в писмото до ректора студентите. Те се жалват, че ги заплашвал със съдебна разправа заради предишен сигнал срещу него.

"Ръководството знае за случая. Водени са разговори със студентите. В момента се извършва проверка", обясни пресаташето на ЮЗУ Розалина Баладжанова.