24 май - Предпълнолунно разчистване

Слънце в Близнаци, Луна в Скорпион

 

Силното Марсово влияние днес, може да превърне празничният ден в един от най-напрегнатите и разрушителните през месеца. Отчитайки утрешото Лунно затъмнение ще бъде наистина важно да контролираме поведението и емоциите си за да избегнем грешки, които биха имали необратими последствия. Различни по рода си провокации, могат да ни въвлекат в конфликти, които дълго няма да намерят разрешение. Ще бъдем уязвими и от съмнителни изкушения - печалбите и удоволствията от тях ще бъдат временни, а разплащането за придобитите "блага" - продължително.
 
Намерете си достойно занимание изискващо по-голям разход на физическа енергия. Заради опасността от травми и наранявания спортът не е подходяща алтернатива. Но пък почивният ден ни дава възможност да обърнем внимание на дома, да изхвърлим ненужни и остарели предмети и да освободим повече пространство около себе си-съвсем в духа на утрешното пълнолуние в Стрелец. На Стрелеца винаги му е тясно. Със или без наше съгласие разчистване може да има и в контактите ни с околните. Груби и нетактични хора могат да ни провокират да прекратим взаимодействието си с тях. Ще бъде здравословно да го направим и сами, по отношение на тези които са ни обидили, злоупотребили са с доверието ни, или са ни причинили болка.
 
Периода е подчертано травматичен, авариен и агресивен. Избягвайте многолюдни места, екстремни ситуации и бъдете внимателни при шофиране. Разсеяността е по-голяма от обичайното, което заедно със склонността към недобросъвестни действия създава опасност от критични ситуации. Нежната половина на човечеството е особено уязвима - жените по-често ще се сблъскват с агресия, както и с неприятни, двойнствени ситуации, лъжи и разочарования, свързани със значими в живота мъжки фигури.
 
Пълнолунието и Лунното затъмнение утре акцентират и изострят всички съществуващи проблеми през последните шест месеца. Още днес обаче ще започнем да осезаемо да усещаме съдбоносните изменения нахлули в живота ни през последните две седмици, като ефект от Слънчевото затъмнение.

Здраве, хранене и красота
Денят е подчертано опасен за здравето и психиката, както и по отношение на инциденти, катастрофи и травми. Избягвайте работа с остри режещи инструменти и леснозапалими вещества.
 
Полезни за здравето са водните процедури и въобще контактът с водната стихия. Разходка покрай море, река или езеро ще ни осигури така необходимия душевен баланс. Поетите течности обаче носят замърсяване и могат да причинят отоци.