Обвиняемият Станимир Флоров напусна МВР

Общество

23-05-2013, 08:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият антимафиот №1 се пенсионира

Бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров е напуснал системата на МВР. Той е освободен поради навършена възраст и стаж за пенсия.

Образуваното срещу него дело за подкуп в особено големи размери не е попречило на сбогуване със системата бившият антимафиот №1 да отнесе и обезщетение от 20 заплати за честна служба към държавата.

По делото на Флоров се работи изключително активно, заявили пред "Преса" от държавното обвинение, но отказали подробности, за да не навредят на разследването.

На 19 април Държавната комисия по сигурността на информацията отне достъпа до класифицирана информация на бившия шеф на ГДБОП, който като директор на спецслужбата е имал достъп до най-високото ниво на държавна тайна с гриф "Строго секретно". Повод за решението на комисията е именно разследването срещу него.

До дело се стигна след разпространението на копия от разработки, чиято автентичност бе потвърдена. От тях стана ясно, че Флоров на два пъти е попадал в полезрението на НСС, сега част от ДАНС, заради съмнения, че използва служебното си положение, за да покровителства заподозрени за контрабанда и наркотрафик.