23 май - Скритите резерви

Слънце в Близнаци, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня
Ярки и запомнящи се ситуации в четвъртък ще ни направят участници или наблюдатели в сложни и значими житейски ситуации. Те са породени от стихийните процеси на приближаващото Пълнолуние и Лунното затъмнение в събота. А Луната в Скорпион ще ни донесе дълбоки емоционални преживявания и тревоги по въпроси касаещи финансови въпроси, делови и лични взаимоотношения. И докато взаимоотношенията се радват на подкрепата на Меркурий и Венера, по отношение на финансите ще срещаме ограничаващите условия на Сатурн. Той вероятно ще ни напомни за неплатени дългове, неспазени обещания и отговорности, които сме поели, а все още не сме изпълнили.
Днес няма да липсват откровени провокации, пораждащи резки и невъздържани реакции. Ще ни бъде трудно да запазим самообладание, но това е повече от наложително. Но пък можем да открием колко скрити резерви има психиката ни. Опитайте се да вникнете в по-дълбоките причини на всичко случващо се с вас и около вас. Сега съдбата ни дава указания относно слабите места и проблемните области в живота ни. Добре би било да ги приемем с мъдрост и разбиране и където е възможно да внесем необходимите корекции.
Работа и бизнес
Макар и с цената на загуби и разочароващи резултати, днес можем да получим ценни указания за това какви корекции е нужно да внесем в работата и дейността си. Възможно е също така да осъзнаем нуждата от разширяване на дейността, привличане на нови партньори, наемане на персонал и допълнителни инвестиции. В този случай направете знакова постъпка в необходимата посока, но за съществените стъпки и решения си дайте повечко време за размисъл.
Здраве, хранене и красота
Приближаващото Лунно затъмнение, както и напрегнатия обмен между Слънцето и Нептун, отслабват физическото и психическата  ни здраве. Това може да акцентира и обостри съществуващи здравословни проблеми.Придържайте се към познати здравословни програми и практики и не експериментирайте със здравето и физиката си.   
Пречистването на организма чрез гладуване и провеждането на диети заплашва здравето ви и едва ли ще доведе до желания резултат. В този ден полезните вещества се усвояват най-пълноценно от организма.Стремете се към разнообразие, опитвайте по малко от всичко. Всички рибни и морски продукти са изключително полезни.