Полицaи разбиха нелегален цех за рязан тютюн

Иззеха над 700 кг готова продукция и още 60 кг бали суровина

Служители от икономическа и транспортна полиция разбиха по време на акция вчера цех за подготовка на рязан тютюн, съобщиха от МВР. Служителите на реда проникнали в масивно метално хале, където са задържали четирима мъже в момент на работа. В помещението са намерени две машини за рязане на тютюн, 60 кг бали от суровината, над 700 кг готова продукция и техника за предварителна обработка с цел повишаване на качеството.

 

В съседно помещение извън халето са открити още пакети с нарязан тютюн, „гилзи” за производството на цигари и ръчни машинки за пълненето им, подготвени за доставка до клиенти в страната под формата на куриерски пратки.

 

В района са задържани още двама мъже и ползвания от тях автомобил, в който са намерени около 6 кг тютюн в пакети и допълнителни кутии с „гилзи”.

 

Наблизо са открити и други два автомобила, единият без регистрационни номера, а другият – с временни, с изтекъл срок. Предстои проверка на номерата на двигателите им.

 

По случая е образувано досъдебно производство. На шестимата задържани е наложена мярка „задържане под стража” за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.