Microsoft представи пред света Xbox One

Следващото поколение конзола ще притежава редица нововъведения и опции за контрол от разстояние

Microsoft представи пред света планирания за по-късно тази година Xbox One. Най-новият модел от конзолата притежава вграден Скайп, гласово разпознаване на команди и иновативната опция Snap Mode, с която ще е възможно играчите да извършват повече от едно действие едновременно. Всички тези екстри са допълнени и от подобрена система за улавяне на движението и подобрен Smart Glass джойстик.

 

Уви, не се спомена нищо за обсъжданата технология IllumiRoom, за която се предполага, че ще бъде представена на предстоящата конференция за компютърни технологии и гири E3.

 

Създателите на конзолата я описват като “система за забавление всичко-в-едно, предназначена за новото поколение“. Подобрените системи за гласов и жестов контрол ще позволяват на потребителите да гледат телевизия или сърфират из нета, без да им се налага да търсят внезапно изчезналото дистанционно, както често се случва.

 

Специално за направата на новите джойстици от компанията са се допитали до геймъри от цял свят, с чиято помощ към устройството й са добавени 40 нови компонента. Xbox One включва и подобрена, по-добре напасната батерия.

 

Може би най-интересното от всички нововъведения обаче ще се окаже технологията Kinect. Създадена на принципа “време на полет“, с която се улавят отскачащите от тялото фотони, тя ще позволява на играчите да разцъкват из любимите си игри изцяло чрез жестове и движения на тялото. От Microsoft уверяват, че програмата може да обработва до 2 гигабайта информация на секунда – включително ритъма на сърцето, разпределнието на теглото, свиването и разпускането на ставите.

 

Към конзолата е добавена и опция за управление чрез смартфон или таблет.