Шофьор се спаси със скок от камион-бомба

Мъжът бил в шок и с изгарания, разказва очевидец

39-годишен шофьор на камион, превозващ асфалт, скочи в движение, след като автомобилът се самозапали, съобщава  вестник "Вяра".

Инцидентът е станал вчера в района на Конявската планина, около 15.00 часа.

На прав, но стръмен участък водачът Боян Илиев усетил, че тежката машина гори и с риск за живота си скочил. Малко след това последвал силен гръм - двигателят се откачил и избухнал в пламъци, а частите му се разпилели на разстояние от 500 м.

По това време в района е имало други автомобили. Горящата машина се преобърнала и паднала с трясък в дерето. На 100 метра имало разсипан асфалт, забелязвали се и следи от маслото на автомобила.

"Чу се силен гръм. Видях пушек. Веднага се обадих на телефон 112", информира очевидецът Иван Иванов. "Помогнах на човека. Той беше в шок, видимо имаше наранявания по лицето. Тук-таме и изгаряния. Състоянието му не беше добро, определено беше като замаян."

Причина за инцидента е неизправност на камиона. Автомобилът е на дупнишка фирма, която осигурявала асфалт за строителство на пътя при кюстендилското село Шишковци. Мъжът пътувал от Дупница за селото, а асфалтът бил предназначен за възстановяване на уличната мрежа след подмяна на канализацията в селото.

Шофьорът не е имал друга възможност освен да скочи.

Бившата кметица на Коняво Мариана Александрова също чула силен шум, докато била в черешите. "Изтрещя. То казаха, че такива автомобили лесно се запалват", коментира тя.
Пострадалият Боян Илиев е откаран в Спешен център в Кюстендил. Лекарите гарантират, че е вън от опасност.

Цял следобед екипи на Гражданска защита и полиция работиха на мястото на инцидента на периметър от 500 метра. По случая е образувано досъдебно производство.