Валери Симеонов плаши Сидеров със съд

Политика

21-05-2013, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цирк пред НС, Сидеров скокна на СКАТ и полицай

Заради днешното нападение на лидера на "Атака" над репортера от "СКАТ"

Ще сезирам прокуратурата за днешното нападението на Волен Сидеров и други народни представителите от Атака над репортера на телевизия СКАТ. Не мога да оставя нещата така и ще настоявам за присъда за хулиганско поведение.

Това заяви пред Фокус Валери Симеонов, съпредседател на политическа партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и собственик на телевизия СКАТ. По думите на Симеонов – репортерът е бил удрян и ритан в корема.

Днес по време на почивка в Народното събрание Волен Сидеров и репортер на СКАТ влязоха в пререкание, като лидерът на Атака го нападна с думите "Извини се, че нарекохте нашите избиратели лумпени". По-късно се появи полицай, като Сидеров го обвини, че го е бутнал. Служителят на реда се опита да му обясни, че си върши работа и просто следи за спазването на реда, но поне в началото обяснението му не бе прието. Сидеров дори искаше да ходят в районното при неговите шефове.

Случката е доказателство за пълната девалвация на държавност и за импотентността на институциите, в този случай на Министерство на вътрешните работи, смята той. Въпросният полицай само се е опитал да направи забележка, Волен му се е развикал и той се е препарирал", обясни лидерът на НФСБ. "Не знам как може полицията да не вземе мерки, този полицай трябва да бъде незабавно уволнен. Защо не е предприел мерки?! Защото срещу него има народни представители. А ако тези народни представители утре убият човек, той ще стои и ще гледа ли?”, попита Симеонов.

По думите му – "парламентът не може да бъде място за психическо неуравновесен хора".

"За пореден път очевидно някакъв неуравновесен човек нанася побой, закрилян от групата си, тъй като сам никога няма да посегне, защото е страхливец", подчерта Валери Симеонов. Той определи отправените обвинения от Волен Сидеров като определяния на психически неуравновесен човек.

"Досега твърдеше, че аз имам нещо общо с Алексей Петров и правим партия, после съм правил партия с Митьо Очите, сега с Касим Дал. Остана да каже, че ще правя партия с Ахмед Доган”, коментира Валери Симеонов. По отношение на решението на партия "Атака” да не участва в днешното първо заседание на 41-вото Народно събрание Валери Симеонов отбеляза, че реакцията на партията говори за пълна безотговорност. "Не може да искаш да бъдеш народен представител и като те изберат да се откажеш", заяви Симеонов.