Илияна Йотова и Румен Стоянов не искат да са депутати

Двамата ще запазят досегашните си постове - евродепутат и кмет

Скандалите с гласуването на 42-ото Народно събрание продължиха с нов фрагмент – кой се е заклел за депутат и кой  не е, кой се е регистрирал и кои е пропуснал.
Председателят на ПП ГЕРБ обвини този на Атака, че не се е регистрирал и по този начин е осигурил мнозинство на БСП и ДПС и нисък кворум при гласуване на  председателите на парламента. Борисов заяви, че същото ще бъде и при гласуване на новото правителство.

Междувременно стана ясно, че двама депутати от Коалиция за България не са положили клетва като народни представители. Това са  евродепутатът Илияна Йотова, която беше избрана за народен представител от 13 МИР (Пазарджик) и кмета на Калофер Румен Стоянов, който беше избран за депутат от 17 МИР (Пловдив ). Те се отказват от депутатските си места, за да запазят досегашните си постове. На тяхно място в парламента ще застанат следващите в листите на Коалиция за България, стана ясно от думите на председателят на НС Михаил Миков.

Друг знаков депутат от социалистическия лагер в парламента, Стефан Данаилов също призна, че е забравил да се регистрира. "В един момент се бях притеснил, че липсва още един човек от БСП, тъй като двама души ги няма – Илияна Йотова и кмета на Калофер Румен Стоянов, и чак след това включих, че всъщност аз не съм се регистрирал и съм третия", заяви Данаилов, който ръководеше заседанието до избирането на председател на Народното събрание.