Бойко приема мандата: Иначе ще кажат, че бягаме от отговорност

ГЕРБ ще иска касиране на изборите, категоричен е председателят на партията

ГЕРБ няма да се откаже от мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
"ГЕРБ са длъжни да приемат мандата, който ще им връчи президента и да предложат кабинет. "Иначе ще кажат, че сме избягали от отговорност, един ден ще се забавим", заяви Борисов. Изказването му е в отгоовр на призива на лидера на Атака Волен Сидеров ГЕРБ да се откаже от проучвателния си мандадт за формиране на кабинет, за да може правителството да бъде съставено по-скоро.

 

Бойко Борисов се възмути, че при клетвата на  Народното събрание председателят на "Атака" не се регистрирал. "Това прави нисък кворум и с гласовете на БСП и ДПС се избира председател на Народното събрание, така ще приемат и правителство" - подчерта Борисов.Председателят на ГЕРБ попита как Атака ще бъде коректив на бъдещите управляващи. "Волен Сидеров изигра театър. Кълнем се за депутати, той не се регистрира", коментира той.
От изявлението на Борисов стана ясно още, че ГЕРБ ще спази заканата си да иска касиране на вота.

"Днес ще подадем в Конституционния съд чрез депутатите на ГЕРБ жалбата за касиране на изборите", обяви народният представител Бойко Борисов.
Причината е, че според Борисов забраната за политически изяви в деня за размисъл (11 май) не е била спазена. Тогава лидерите на различни политически сили дадоха пресконференции по повод намерените в печатница в Костинброд нерагламентирани бюлетини.