ГЕРБ няма да се върне в пленарната зала

Политика

21-05-2013, 12:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Партията остава без представител в ръководството на парламента

ГЕРБ няма да се върне в пленарната зала, съобщи депутатът от партията Красимир Велчев.

Той поясни, че "Атака" не са се регистрирали при гласуването за представител на Народното събрание.

"Ако съм избирател на "Атака", ще се чувствам излъган и обиден, защото със самото започване "Атака" не се регистрираха и по този начин изкуствено се свали кворума на 109, а не на 120. Целта беше да може БСП и ДПС да си гласуват всичко с мнозинство. Затова ние напуснахме, защото е безсмислено да участваме в един такъв театър".

"Аз като депутат съм обиден, за това, че "Атака" не се регистрираха, а след това положиха клетва". Велчев заяви, че "същият цирк са направили и БСП и ДПС".

"Беше ни казано – каквото и да решите вие, то няма значение, защото ние вече сме го решили. От едната страна на масата седяхме аз и госпожа Фидосова, а от другата страна на масата седяха другите три партии. Това говори достатъчно, че всичко е нагласено", заяви Красимир Велчев.

На въпрос дали ще има други напускания при четене на важни текстове или при гласуване за правилник на НС, депутатът от ГЕРБ каза, че при подобни нарушения партията няма да взима участие. 

ГЕРБ се отказа официално да излъчи зам.-председател на парламента, и така заместниците са само двама - Мая Манолова от БСП и Христо Бисеров от ДПС.