Веско Минев: Искам да играя в един отбор с брат ми

Спорт

21-05-2013, 12:19

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Бранителят на Ботев за предстоящия мач с Лудогорец

Левият защитник на Ботев (Пд) Веселин Минев няма да може да се изправи срещу брат си - Йордан, при гостуването на "канарчетата" на Лудогорец. Утре пловдивчани се изправят срещу шампионите от Разград, като само победата може да запази шансовете им за класиране в Лига Европа. Бранителят на Ботев говори за предстоящия мач между двата отбора, както и възможността да играе с брат си в един отбор.

Веско, Лудогорец и Ботев (Пд) може би са съставите, които  играят най-привлекателния футбол. Смяташ ли, че това ще е новото голямо провинциално дерби?

- Съгласен съм, че Ботев и Лудогорец играят най-привлекатепния футбол в България. Сега двата тима ще играят без напрежение, което допълнително ще направи мача открит, което е добре за футбола. Съставите ще се пуснат на добър терен, което също ще спомогне за качеството. Наистина два добри отбора ще направят новото провинциално дерби.

През зимата можеше с брат ти Данчо да се съберете както в Лудогорец, така и в Ботев. Сега обаче сте в различните лагери. Играл си три пъти срещу близнака си, каква е тръпката и има ли такава?

- Естествено, че когато излизаш срещу брат си, има огромна тръпка. В такива битки за 90 минути се забравят братството и приятелството. Но със сигурност един професионален футболист израства повече именно след такива срещи.

Не те ли е яд, че може би няма да се изправиш срещу брат си, за да го посриташ малко?

- Тук не става въпрос за ритане, но ме е яд, разбира се. Аз обичам силните мачове, когато два отбора играят открит футбол и се надиграват, за да може подобрият да победи. Но Лудогорец сега са в нокдаун след загубата от Левски. Ще кажа личното си мнение - политиката при разградчани е сбъркана. Не може да направиш пет трансфера през зимата и никой да не играе титуляр. Каква е логиката? По-добре вземи двама качествени, и ако го бяха направили, със сигурност Лудогорец щеше да води с 10 точки на опонента си.

Георги и Илия Миланови от Литекс са в един отбор. Ти с брат ти също сте защитавали цветовете заедно на Ботев. Според теб кое е по-правилно - да си с близнака си или да играеш срещу него?

- Аз съм "за" да играя с Йордан в един отбор. Можехме отново да се съберем зимата в Ботев, като до последно почти всичко беше готово. Преди да си тръгна от Анталия, говорих доста пъти с него, за да се съберем в Ботев, но в последния момент нещата се обърнаха. Смятам, че ще е удоволствие за един треньор аз да играя отляво, а той отдясно.

А представяш ли си някой ден да направите треньорски тандем с брат ти?

- Животът предлага изненади. Защо не. Но ние още мислим за кариерите си като футболисти. Нека да приключим, тогава ще видим.

Звъня ли на Данчо след мача с Левски и какво си казахте?

- Естествено, че се чухме както преди мача, така и след мача. Аз знаех, че ще пази уж новата звезда на Левски, но като гледах дербито, ми стана кеф как го мачка, смаза го. Аз съм бил 5 години в Левски и независимо от това подкрепях брат си. Но на "Герена" трябва да благодарят на треньора Ники Митов, който лично познавам и е голям пич.