Ще се запознаете със страданието, аз съм вашия кошмар, обърна се Волен към партиите

Няма да подкрепям нито Орешарски, нито Бадемов, заяви лидерът на Атака

"Атака няма да подкрепи никакво правителство в този състав на този парламент, ще го повтарям десетки пъти и колкото пъти е нужно, ние не можем да имаме нищо общо с ДПС". Това заяви лидерът на ПП Атака Волен Сидеров при гласуването на 42-ото НС.

"През 2005 г. казах, че национализма е непреодолим фактор в  българския политически живот. Предупреждавам ГЕРБ да не спекулира с тройни коалиции, защото ще се запознаете със страданието. Аз съм вашия кошмар" – закани се Сидеров.

"Атака ще следи за всичко, което става в правителството и парламента, ще бъде контрол и гарант на унижените и оскърбените, ние сме техните представители в българския парламент, ние сме изключението и ще останем изключението в българската политика, създадени ни сме от желанието на българския народ, ще пресечем спекулациите, че сме се спогодили с някого. Не съм подкрепил нито Орешарски, нито бадемов", каза още Волен Сидеров.

 

Той отново се обяви за изгонване на монополите и връщане на златодобива в български ръце. Лидерът на Атака предложи минималната работна заплата да бъде вдигната на 1000 лв., а депутатите да живеят с минимална заплата, за да разберат как живее народа и сами да поискат да я увеличат.

 

Сидеров заяви също, че партията му е изготвила промени в енергийния закон, с които да бъдат намалени сметките за ток и да бъдат изгонени чуждите монополи. В следващите седмици той обеща да внесе и поправки в закона за референдумите, които да позволят всенародно допитване да инициират 50 хиляди български граждани, а не както досега 500 хиляди. Лидерът на Атака се прицели и в субсидиите за политическите партии. Според него за парламентарно представените политически сили те трябва да бъдат намалени, а извънпарламентарните партии изобщо не трябва да получават такива.

 

Волен Сидеров се обърна и към чуждите дипломатически представители, присъстващи в НС. Той ги обвини: "23 години не казахте нищо за корупцията, за монополите и за нещата, които ни превърнаха в държава от петия свят. Вие повтаряте само реформите, реформите, реформите.

 

По думите на Сидеров, ако не се вдигнат доходите отново ще има протести, а може да се стигне и до гражданска война. Той заяви, че Атака първа ще поведе такива протести.
"Следващите седмици ще задавам въпроси и ще  търся сметка" – заяви още Сидеров.