Харитонова: Енергодружествата да работят добре и в нашата страна!

Общество

21-05-2013, 13:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Висящ лиценз" за ЧЕЗ! ДКЕВР им пусна два месеца фандък

Утре ще бъде приет одитния доклад от проверките на електроразпределителните дружества

Въпросът с отнемане на лицензиите на електроразпределителните дружества е достатъчно сложен и утежняващ българския народ.

Това заяви Евгения Харитонова, председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), след днешното редовно заседание на регулатора.

Харитонова се обърна към трите електроразпределни дружества в страната и ги призова "да бъдат така добри да работят добре и в нашата страна".

"Ако не го направят – да си понесат наказанията. Да ги понесат така обаче, че да не паднат обвиненията в съда", отсече Харитонова.

Председателката на ДКЕВР посочи, че утре регулаторът ще приеме одитния доклад от проверките на енергодружествата, но по предварителен преглед на 235-те страници от доклада със сигурност ще бъдат назначени допълнителни проверки по някои въпроси.

Харитонова подчерта, че се върви в посока налагане на санкции на дружествата и обясни, че ако има отнет лиценз, то някой трябва да купи електроразпределителната мрежа в съответния регион в страната.
Евгения Харитонова изрази надежда, че ДКЕВР ще получава за в бъдеще подкрепата на 42-вото Народно събрание, тъй като за необходимите промени в енергийния сектор е нужна и промяна в някои закони и наредби.

"Проблемите на енергетиката са проблеми на цялото общество", напомни председателят на ДКЕВР.