Плевнелиев връчва мандата на ГЕРБ в четвъртък

Политика

21-05-2013, 10:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Данаилов би звънеца на новото НС (СНИМКИ)

Няма да бавя връчването на мандат на най-голямата парламентарна група, каза президентът

На 23 май съм готов да организирам консултациите с парламентарните групи, след което няма да бавя връчването на мандат на най-голямата парламентарна група, заяви президентът Росен Плевнелиев в обръщение по време на първото заседание на новото Народното събрание.

Сигурен съм, че с клетвата, която положихте днес, ще почувствате тежестта на доверието, което ви определи за народни представители, обърна се президентът към депутатите в залата.

"По-силно от днес се усещат очакванията. Клетвата не е просто ритуал. Петко Каравелов беше казал, че отговорността пред народа не намалява властта, напротив - прави я нравствено по-силна", каза Плевнелиев.

Вярвам, че и днес, в този изпълнен с изпитание период, България ще намери своите отговорни държавници, продължи той. "Има две категории политици – които управляват хората и които служат на хората. Вие сами ще направите своя съзнателен избор и само по делата народът ще отсъди на следващите избори", обърна се президентът към народните представители.

"Изборите не могат сами по себе си да решат проблемите на хората. Намираме се в икономическа, институционална и парламентарна криза. Нека решаваме една по една кризите", призова той. Надявам се парламентът да излъчи правителство, което да поеме своята отговорност и да работят заедно за решаване на проблемите на нацията, каза Плевнелиев.