21 май: Поддържайте хармонията

Слънце в Близнаци, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 21 май

 

Във вторник отбелязваме две астрологични събития: точната квадратура на Уран и Плутон и преминаването на Слънцето в зодиакалния знак Близнаци. Близнаци е двойствен знак и такива ще бъдат и новите перспективи откриващи се пред нас. Лунното затъмнение в Петък също активира този знак и това дава допълнителни предпоставки да повишим бдителността си по отношение на всичко което се случва в момента. От една страна ще се радваме на благоприятни обстоятелства, провокиращи резки изменения в живота ни, качеството на перспективите е повече от съмнително. Би било разумно да се въздържаме от промени, тъй като допуснатите грешки могат да повлекат след себе си тежки и най-важното продължителни последствия. А в момента обективната оценка по отношение на това дали действията ни носят полза или вреда е доста трудно постижима.

Луната днес е във Везни и би следвало да подкрепя преговори и действия целящи поддържането и възстановяването на баланса и справедливостта. Тя обаче ще задейства квадратурата на Уран и Плутон, поради което именно липсата на баланс и справедливост може да стане повод и причина за сериозни сътресения в личния живот и обществено-политическите процеси. При всички положения преговорите и обсъжданията, както на лични, така и на обществено значими теми, ще протичат при голямо напрежение и липса на перспективи за постигане на съгласие. Такива ще се появят едва в утрешният ден, затова по възможност отложете важни срещи и разговори за утре. конфликтите и напрежението възникващи сега могат да породят непредвидени обрати, а предвид съдбовността на периода, последствията едва ли ще бъдат удволетворителни.

Работа и бизнес
Установяването на комфорт и хармония на работното място ще бъдат важна, но пък и нелесно постижима задача днес. Заради твърде ниската граница на търпимост би било добре ако успеете да избегнете всякакви конфликти на работното място. Преговорите и подписването на договори и документи е уместно да отложите за утре. Повишена е опасността от технологични аварии, поради което е нужно в производствата да се спазват стриктно всички правила за техническа експлоатация и безопасност на труда.

Здраве, хранене и красота
Днес е Екадаши - лечебното гладуване и пречистващите практики имат освен физически и духовни ползи. Ако напрегнатото ежедневие не ви позволява пълен пост, консумирайте само сурови плодове и зеленчуци, ядки и млечни продукти. това ще има забележим ефект и върху външния ви вид-тенът ви ще се избистри, процесите на обновление на клетките ще се ускорят.
Денят е свързан с гръбначният стълб и всякакви упражнения за неговото укрепване имат изключително благотворен ефект. Погрижете се за стойката, походката и осанката си. Подходящо е започването на козметични процедури с по интензивно въздействие.