Ток погуби 10-годишно момче в училищен двор

Търсят виновник от ЧЕЗ за смъртта, от дружеството с официално изявление

Четвъртокласник издъхна на спортна площадка в хаджидимовското село Копривлен. В неделя 10-годишният Ангел Капсъзов отишъл в двора на училището с други деца от селото да играят с топка. Едното от тях ударило с нея жица над игрището, по която тече ток. Жицата се откъснала и паднала върху металната ограда. Ангел се допрял до нея и токът го повалил, пише struma.bg.

Децата повикали на помощ възрастен мъж, който качил Ангел в кола и потеглил към болницата. По пътя се засекли с повиканата линейка. Лекарите слезли, но установили, че детето е починало.

Полицейски служители пък открили, че в двора на учебното заведение в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават четири проводника за ел. захранване на училището. Единият от тях обаче е прекъснат по средата.

Образувано е досъдебно производство за проявена небрежност от длъжностно лице, съобщава още struma.com. Кабелът, убил детето е на ЧЕЗ-България. Търсят се отговорни от фирмата и се проверява дали е била предупредена за авария, дали кабелът е бил увреден от крадци.

 

По-късно днес от електроразпределителното дружество излезнаха с официално извинение за трагичния случай:

 

Потресени сме от голямата трагедия в село Копривлен, която отне живота на                        невръстния Ангел Капсъзов. Изказваме най-искрени съболезнования на неговото семейство и близките му. Разговарях лично с кмета на селото Иван Динчев и го помолих да предаде на семейството на загиналото дете нашата съпричастност с тяхната дълбока скръб. Уверих го, че оказваме и ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството.

В момента се извършва оглед на мястото на инцидента и компетентните органи вземат веществени доказателства. Надявам се да узнаем истината в най-кратки срокове.