Георги Марков: Докато КС се произнесе за изборите, парламентът ще си отиде

Политика

19-05-2013, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ ще иска касиране на изборите!

Според бившия конституционен съдия партийните лидери не са имали право да говорят в деня на размисъл

Не може да има съмнение по отношение на това, че ще има дело за касиране на изборите в Конституционния съд. Съдът обаче ще го бави. Моята прогноза е, че докато Конституционният съд се произнесе, парламентът ще си отиде.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият конституционен съдия Георги Марков.

Bulgariautre.bg напомня, че на първата пресконференция на ГЕРБ, дадена след изборите на 12 май, лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че ще иска касиране на вота.

Той подчерта, че партийните лидери не са имали право да говорят в деня на размисъл.

"Този ден внушаваше на българите страх от преврат, страх от отлагане на изборите и едностранна кампания. В България в предизборния ден имаше не просто говорене", заяви още Марков.

"Майка ми слуша и казва: "Жоре, мач ли гледаш?" Казвам й - да. И тя: "Виждаш ли какво става? Ще има държавен преврат." Казах й да не се плаши. След това отивам да си купя круши, на магазин близо до ДСБ вече върви мълвата, че ще се отлагат изборите чрез Конституционния съд. След това се появява лидер, който говори срещу друг", разказва още консултантът на ГЕРБ, които помага на партията по въпроса за касирането на изборите.

"В София за първи път от промените има трима депутати от ДПС. С 3000 гласа в София за първи път се променя вота на избирателите, които не са гласували за ДПС. Уважаеми госпожи и господа от ЦИК, вие ни тласкате към 14 декември, защото софиянците извършихме промяната, когато обградиха парламента и свалиха чл. 1-ви, затова трябва да се иде към мажоритарен вот", заяви Марков.