От ВМРО искат нови избори, хвалят главния прокурор

Сотир Цацаров бил "единственият мъж в държавата"

Днес десетки граждани се събраха пред Съдебната палата в столицата на традиционния неделен протест на ВМРО - Българско национално движение, информира Дарик.

Войводите настояха за нови избори, понеже тези на 12 май са били манипулирани от управляващите.

Според председателя на движението Красимир Каракачанов партиите, които бяха изгонени от гражданите през март, отново ще бъдат в Народното събрание и в Министерския съвет.

"Ние също искаме нови избори, защото проведените на 12 май не бяха честни. Символично оказваме подкрепа на главния прокурор, защото той се оказа единственият мъж в държавата", казва Каракачанов.

Той изрази тревогата си от това, че служебното правителство не се е справило със задачата си да организира честен вот. "Вероятно и те самите са осъзнали, че по нечестен начин са спечелили тези гласове и искат касиране на изборите. Ние също искаме нови избори и смятаме, че тези избори не бяха честни поради причините, които изброихме. Най-големият манипулатор на изборите бяха управляващите. И те сега искат касиране на изборите".

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пък заяви, че протестите ще продължат, защото "икономическият и политически монопол в страната все още ограбва българския народ".

По думите му гласове, предназначени за ВМРО, са били скрити и заличени и са били пренасочени към други партии.

Протестите ще продължат, докато исканията на гражданите не бъдат изпълнени, обещава лидерът на ВМРО.