Няма да подам оставка, твърд е Яне Янев

Политика

19-05-2013, 13:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Яне Янев гласува за нова Конституция

"Когато РЗС постигне крайната си цел - свикване на Велико народно събрание за Конституция - ще предам щафетата"

Няма да подам оставка, докато РЗС не стигне до своята голяма цел – свикване на Велико народно събрание за Конституция.

Това каза председателят на РЗС Яне Янев по време на пресконференция.

Ще се борим до край за референдум за нова Конституция. Когато това се случи, аз ще предам щафетата на младите хора до мен, каза Янев. "Дотогава аз ще се боря с още по-голяма сила, отколкото го правех досега."

Лидерът на РЗС заяви още, че ще сезира Конституционния съд за 51 784 гласа от Турция. Янев твърди, че скритата цел на ДПС е да агитират на майчин език.

"Настъплението на ДПС е настъплението на исляма в София и то нетрадиционния ислям. Тъй като за РЗС големият победител е ДПС, ще продължим нашата мисия от 2009 г. Ще сезираме Конституционния съд. Анализирахме секциите от Турция и стигнахме до извода, че във всички секции в страната са осъществени фалшификации, които би следвало Конституционният съд след като разгледа правните ни аргументи да се произнесе", каза Янев.

Искът сочи, че в 86 секции в Турция има дописване на избиратели под чертата на избирателните списъци, които не са имали право да гласуват, поясни лидерът на РЗС.

"При дописване под чертата във всички секции в Турция са били попълвани номера на невалидни документи за самоличност или не са били попълвани графите за валидни български документи. Подавани са в голяма част от секциите повече от 936 гласа, което надвишава значително допустимия максимален брой", каза Янев.

Той посочи, че има дублиране на лица в избирателни секции в Турция поради липса на механизъм за контрол. От РЗС ще искат Конституционният съд да касира всички 240 мандата, като премахне бюлетините, идващи от Турция и народните представители, според броя на фалшивите гласове.

"В две трети от секциите тези, които са заявили, че ще гласуват, не са гласували, тоест това са фиктивно попълнени имена само с цел да се разкрият съответните секции. Самите документи за разкриване на секциите са фалшифицирани", каза още Янев.