Това се казва късмет!

Свят

18-05-2013, 17:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Американец откри забравен лотариен билет, спечели близо 5 милиона долара

Американец откри забравен печеливш билет за 4,85 млн. долара в кутия от бисквити. Съпругата на Рикардо Сересо, който живее в Илинойс, го накарала да провери 11-те лотарийни билета, за да види дали някой печели.

Контролната машина посочила на този щастлив играч, че един от билетите е печеливш, но Рикардо очаквал само малка сума, а не джакпот от близо 5 млн. долара.

„Не мога да повярвам, че сме държали 4,85 млн. долара в кутия от бисквити от три месеца!", възкликнал късметлията, получавайки чека си. „Смаян съм, това е невероятно". На въпрос на организаторите на лотарията какъв съвет може да даде на другите играчи, Рикардо отговорил: „Проверявайте билетите си".

Тази история се случва в момент, когато този уикенд американската лотария Пауърбол разиграва най-големия джакпот в историята си - 600 милиона долара, които обаче се облагат с данъци, припомня БТА. Лотарията, която се разиграва в 43 щата, предизвика истинска треска с най-голямата си награда от 21 години и втората в историята на лотарията по света.

Най-големият джакпот, спечелен в САЩ, бе 656 млн. долара, който си поделиха трима щастливци, участвали в лотарията Мега милиони през март миналата година.