Семейство заплаши със самоубийство заради високи сметки

Общество

18-05-2013, 16:45

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Семейството на Фанка Гешева дължи на ЕВН 16 000лв.

"Ще се хвърлим всички от осмия етаж, не виждам друг изход на цялата ни беднотия", закани се Фанка Гешева от Пловдив.

Бурната й реакция е заради твърдение на ЕВН, че имат задължения от 15 875 лв.

70-годишната жена взема пенсия от 145 лева, мъжът й Стефчо е безработен и получава помощи от 150 лева, а синовете им също не могат да си намерят работа. От близо 6 години те живеят в общинско жилище.

Тя разказва как още в началото заварили апартамента без радиатори, а в банята имало кран за топлата вода с тапа. "Никога не сме ползвали услугите на "Топлофикация", кълне се жената. Семейството си купило бойлер и ползвало топла вода.

Писмо от ОП "Жилфонд", получено в дома им миналия петък, ги уведомило, че по данни на ЕВН България АД дължат 15 875 лв. 53 ст. за топлинна енергия към април 2013г. От "Жилфонд" им дали 7-дневен срок да погасят задълженията си или да ги разсрочат и да им представят документ за плащане.

"Ако това не стане, ще уведомим районната администрация за започване на процедура по освобождаване на общинското жилище", пише директорът на ОП "Жилфонд". Писмото е съгласувано с юристите на дружеството, които са категорични, че наемателите са длъжни да плащат редовно дължимите такси за ток и вода, както и за топлинна енергия и в противен случай според закона трябва да бъдат извадени от апартаментите.

"Откъде да вземем 16 000 лева, като получавам 145 на месец, а освен това не сме ползвали нито топла вода, нито парно, пита отчаяната пенсионерка. Не виждам друг изход, освен да се самоубием", заключава пенсионерката.