По-нетолерантни ли сме, отколко си мислим?

Свят

17-05-2013, 17:12

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

България е в топ 20 на най-нетолерантните страни в света

Хонконг, Бангладеш, Йордания и Индия са най-расистките страни в света. Оказва се, че България също е в топ 20 на най-нетолерантните държави.

Данните от изследването на ценностите в света оценяват социалното отношение на хората в различни страни. Авторите попитали участниците в изследването какъв тип хора не биха искали да живеят в съседната къща и преброили колко от тях са избрали опцията "хора от различна раса".

Страната ни е поставена в третата група на най-расистките страни в света, в които 20 до 40% от анкетираните са отговорили, че не искат човек от друга раса за съсед. В тази група заедно със страната ни попадат Франция, Турция, Алжир, Мароко, Мали, Замбия, Тайланд, Малайзия и Филипините.

Страната с най-висок процент на нетолерантни хора е Хонконг, където 71,8% от хората биха отказали да живеят до човек от различна раса. Следват Бангладеш, Йордания и Индия.

Расистките възгледи са малък процент в САЩ, където според изследването само 3,8 на сто от населението не иска съсед от друга раса. Други англоговорящи страни споделят същите толерантни възгледи, като под пет% от британците, канадците, австралийците и новозеландците проявявали признаци на расизъм.