Българинът е като спотаен тигър и може да омете всеки от властта

Политика

17-05-2013, 13:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Борисов и днес излъга, не съм се договарял с никого, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров

21 май е хубав християнски празник и близка дата. Не трябва да се бави свикването на НС, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров при днешните консултации при президента Росен Плевнелиев.

ГЕРБ са силно тренирани в упражнението да разговарят, да подкупват да привличат депутати от други групи. БСП и ДПС не знам да имат обаждания към наши представители, коментира Сидеров.

Според него Борисов съобщил няколко лъжи днес. Единият блъф е че, Атака има договаряне с друга партия в парламента, той излъга днес. Той знае, че излъга, това беше реакция на уплашен човек. Защото предстои да излизат разкрития за неговото управление, които могат да донесат раиран костюм на него, на негови министри.

Досега не съм чул кой какво иска ясно. Досега обсъждаме имена на фигури и силуети. Мога да вярвам само на конкретни действия. Ние няма да работим с ДПС. Няма да се разбираме с ДПС.

Относно слуховете, че Явор Нотев ще е следващият председател на Народното събрание, Сидеров е категоричен, че този въпрос ще се решава само в парламента, но добави, че Нотев е много над последния председател Цецка Цачева.

От поведението на Орешарски зависи дали ще бъде добър премиер или ще го бламираме, каза лидерът на Атака. Българският народ иска да чуе как ще се повиши стандарта му, неприемливо е да сме по-бедни с 10 пъти от европейците. Ще се борим срещу монополите, още в първите дни на новото НС трябва да се заемем с ЕРП-тата, каза Сидеров.

Народът отреди Атака да има ролята на коректив, да бъде очите и ушите на милиони българи, които искат очакват и настояват за бързи действия. Ако ги няма тези действия, аз ще бъда един от първите, които ще поведат протести, ако което и да е било правителство не свърши работа, категоричен е той.

За това, че Борисов заяви, че никой не го е поздравил за изборите, Сидерова попита: как да те поздрави човек, ако теб те няма. "Борисов го нямаше в изборната нощ. Чак на 5-ия ден излезе да обясни колко е нещастен, че никой не го е поздравил. Ами да си каже: виждам, че никой не иска да прави правителство с мен, значи нещо съм сгрешил. Това е повод за автокритика. А той се хвали, това е прикриване на заден план", каза Сидеров.

Според него има достатъчно данни, че Цветанов е извършил престъпления. Прокуратурата ясно доказа, че сме били подслушвани аз и други хора. Там държа най-после да имаме осъден вътрешен министър, който е извършил брутално погазване на човешките права. Питайте Цветанов на какво основание има охрана, НСО го пази, като какъв той се пази от държавната служба НСО.

"Ще подкрепя принципите си, идеите си, заради които съм бил репресиран истински, а не като Цветанов. Той хленчи и плаче, е и моя имунитет го свалиха. Алтернативата на изборите са бунтове насилие, ние не искаме това. Ако се наложи – нови избори. Ако няма яснота и съгласие и това е вариант – нови избори, каза още Сидеров.

Българинът е като спотаен тигър и може да омете всеки от властта, във всеки един момент, каза още лидерът на Атака.

Той заяви още, че Фидосова е контактувала с двама негови бъдещи депутати, но до среща така и не се стигнало, тъй като ги стопирал.