Датата 21 май не среща никаква съпротива за НС, каза Местан

Политика

17-05-2013, 12:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Няма как да сме преляли гласове на БСП, заяви лидерът на ДПС

Останах с впечатление, че тезата за 21 май като дата за откриването на 42-рото Народно събрание, не среща съпротива от нито една парламентарна група. Добре е, на пресветлия празник 24 май, да имаме легитимно избран председател на 42-то Народно събрание. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след среща с президента Росен Плевнелиев.

Той изключи варианта председателят на парламента да бъде от ДПС, хипотезата за председател от Атака също не бил вероятен.

За политическите сили, които участваха в тази надпревара, това бяха избори за или против модела "Борисов-Цветанов". Огромна част от българските граждани гласуваха против този модел.

"Ако трябва да бъдем честни, те не определиха и отделна друга политическа сила като самостоятелна алтернатива на проваления модел "Борисов-Цветанов". Това ни изправя пред сложна политическа ситуация, при която трябва да решим въпроса с алтернативата на ГЕРБ", допълни лидерът на ДПС.

Местан отрече и преливането на 200 000 гласа към БСП, за което говори по-рано през деня Бойко Борисов.
"Ще разговаряме с Орешарски, но отсега казвам, че няма да приемем промяна в данъчната система. Няма да приемем смяната на плоския данък с прогресивен", коментира съставянето на бъдещ кабинет Местан.