Орешарски да си каже, нероден Петко не мога да подкрепям, скокна Сидеров

Политика

17-05-2013, 09:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Правителство като цяло и партия като цяло няма да подкрепим, каза лидерът на Атака

Касирането на изборите е някаква шизофрения. Това, което от ГЕРБ сочат като повод за касиране на изборите, е несъстоятелно - едновременно да се обявяваш за победител и в същото време искаш касиране. Това заяви пред bTV лидерът на Атака Волен Сидеров.

Атака има ясни виждания и иска да се случат в България няколко неща, които да ни измъкнат от този лош живот за много хора. Това са темите, не Цветанов, не неговите обяснения, неговите клетви и заклинания. Вчера ръководителите от ГЕРБ дори се кръстеха пред камерите, че не познават собствения си общински съветник. Да не прекаляват с християнските жестове, защото това е бумеранг и се връща, посочи Сидеров.

Той подчерта, че е крайно време един министър, за когото има ясно посочени данни от прокуратурата за нарушаване на закона и злоупотреба с подслушването, "най-после да имаме осъден министър за абсолютно погазване на закона". "Убеден съм, че това той го е вършел, знам как ме е лъгал, знам какво направи срещу Атака, и съм убеден, че е способен да го върши това. Това е един призив да се довършат докрай нещата, да се стигне до съд", заяви Сидеров.

Запитан дали ще подкрепи правителство, което няма да запише 1000 лева минимална работна заплата и 500 лева пенсия, Сидеров отговори, че правителство като цяло и партия като цяло няма да подкрепят.

"Ще подкрепяме конкретни действия, които водят до подобряване на живота, до намаляване на сметките. Имам условия да се върши нещо наистина, да не се шикалкави и да не се протака във времето. Не мога да подкрепя правителство, което няма да върши това, което трябва да се свърши. Ще настоявам доходите на българите да бъдат вдигнати рязко. Ако правителството, което се формира не го прави, няма да получи моята подкрепа", категоричен е Сидеров.

Той е категоричен, че Атака няма да работи с ДПС и това трябва да е ясно на цялата общественост.

Нека обаче и Орешарски да каже какво ще прави. Нероден Петко не мога да подкрепям, заяви Сидеров. Ако нещата не вървят както трябва, съм готов да извеждам хора на улицата на протести, категоричен е Сидеров.