Д-р Миролюб Кожухаров: Защо ни мачка Цветанов? Знаехме, че бебето няма да оживее

Най-доброто от печата

17-05-2013, 06:54

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

" Бях председател на СДС в Горна Оряховица, докато Цветан Цветанов не приватизира и СДС"

Два дни след изборите прокуратурата сложи край на един от големите скандали през последните 3 г . - този с лекарите от Горна Оряховица, които бяха уличени за умишлено умъртвяване на недоносено бебе на 17-годишната Боряна Георгиева от Лясковец.

Аз знаех, че ние не сме виновни и не сме вършили нищо нередно, още когато всичко това се преекспонира в медиите. Не очаквах, че всичко ще завърши добре, но виждам, че прокуратурата доста добре започна да си върши работата и може би това е причината.

И досега не знам защо съм подслушван. Аз не съм бизнесмен с много пари или на кой знае колко високо ниво, аз съм просто директор на малка болница.

Исках да направим така, че хората да бъдат лекувани както в София. Да вземем малко повече апаратура, да даваме високо качество, защото нашите дипломи не са общински или регионални, всички сме излезли от едни и същи места. Само това съм искал.

Цената на целия скандал остана едно голямо огорчение. Всички са работили по над 25 г. Познавам ги много добре и са много добри професионалисти, затова не съм се съмнявал никога в тях. И по такъв начин, без да имаме абсолютно никаква вина, да ги смачкат, казвам ви, огорчението е голямо.

Минаха 2 г., но това не се изтрива. Просто така не се прави, и то от институции, които трябва да служат за пример на хората. Всичко беше абсолютно политическа игра.
Аз не знам защо се случи това с нас, но мога да ви кажа, че всичко приключи, след като ме махнаха от поста директор на болницата. Те да ми бяха казали, аз щях сам да се махна.

В здравеопазването не може да има политика. Ние не можем да лекуваме сините или червените и по същия начин не трябва да влизат и политиците при нас.

Ние не сме организирана престъпна група, дайте да се разберем. Аз няма да търся от никого нищо. Просто съм християнин и за мен това са недостойни неща - да тръгна да се съдя. Но няма да го простя, докато съм жив.

За мен Цветан Цветанов не съществува от деня, в който направи това с нас. За колегите не мога да говоря, с тях не сме се чували от доста време. Но дори и да решим да предприемем нещо, ще тръгнем да търсим юристи, а не като тях - тръгват в медицината, без да се посъветват с експерти.

Едно хабилитирано лице може от километри да ви каже, че в този случай няма нищо. Казах ви, че за здравеопазването няма цветове, но може би и за човечността няма. Аз доскоро бях председател на СДС в Горна Оряховица, докато Цветан Цветанов не приватизира и СДС.