Похитители - изнасилвачи остават зад решетките

Мисия Варна

16-05-2013, 17:52

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Двамата са разследвани за отвличане и изнасилване на 19-годишна жена

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане подстража" за Йордан Сим. и Димитър Дим., разследвани за отвличането и изнасилването на 19 годишна жена. Двамата са привлечени като обвиняеми за две тежки по смисъла на закона престъпления, извършени в края на миналата седмица в района на Автогарата във Варна. Пострадалата жена, както и други свидетели вече са разпитани пред съдия в хода на първите следствени действия.

От събраните гласни свидетелства и други доказателства, иззети от автомобила на обвиняемите, първата съдебна инстанция прави категоричния извод, че както 32-годишният Йордан, така и 29-годишният Димитър са автори на отвличането и изнасилването на младата жена, извършено на 12 срещу 13 май тази година. Съдът припомни на обвиняемите, че законът предвижда от 7 до 15 години затвор за отвличане и от 3 до 15 години лишаване от свобода за изнасилването, съпроводено със сила и заплахи. Престъпните деяния са тежки и с висока степен на обществена опасност..

Въпреки, че имат постоянна работа и адресна регистрация във Варна, съдът намира, че реална е и опасността ако двамата мъже търпят по-лека мярка за неотклонение, да извършат друго престъпление или да се укрият от наказателно преследване.

Ако Йордан Сим. и Димитър Дим., разследвани за отвличането и изнасилването на 19 годишна жена от Варна обжалват днешните определения на Варненския окръжен съд, те ще явят на 21 май 2013 година, от 10,00 часа пред Апелативен съд Варна.