Няма да оспорваме изборите, заяви Цацаров

Политика

16-05-2013, 14:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ ще иска касиране на изборите!

За имунитета на Цветанов - всичко ще става по правилата

Прокуратурата никога няма да се възползва от правомощията си да оспорва изборните резултати, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

В отговор на въпрос дали би сезирал КС за касиране на изборите, Цацаров е категоричен, че прокуратурата няма да го направи.

"Аз казах съвсем изрично вчера. Случаят в Костинброд не бива да се използва за тези цели. Имаме категорични доказателства, че тези бюлетини не са напускали печатницата. Хайде да го кажа така. Ние сме предотвратили напускането им, но да се използва това… в крайна сметка главният прокурор също има тези права", подчерта още той.

Той коментира и желанието на Цветанов да внесе искане за сваляне на имунитета си като каза, че всичко ще стане по правилата.

"Първо се внася искане, после отказ. Не можеш да влезеш и да кажеш "аз се отказвам от имунитета си", заяви Цацаров.

Не трябва да чета нещо, което вече съм прочел. Така главният прокурор коментира изпратените му вчера от ГЕРБ 135 страници с материали. Той посочи, че следи какво се пише и е читател както всеки един български гражданин.

Що се отнася до делото, което се води за подслушванията, главният прокурор още веднъж в отговор на въпрос подчерта, че работата на прокуратурата по всички досъдебни производства е такава, че да се стигне до съд.
"Ако ги правим за това някой да ни харесва или да ви събираме на пресконференции – и това не ми е представата за нормална работа на прокуратура. Нещата се правят, за да стигнат до съд", подчерта той.
Цацаров отново подчерта, че да се държи "отворено, на трупчета досъдебно производство три години и 6 месеца, нямаме такова намерение", категоричен е главният прокурор.

На въпрос дали по повод съдържанието на разговора в Банкя, прокуратурата ще иска и други имунитети, главният прокурор каза, че ще може да каже това, когато приключи проверката.