17 май: Да се придържаме към перспективите!

Слънце в Телец, Луна в Лъв

Астрологична картина на деня - 17 май

В петък ще се доразвият тенденциите и процесите започнали в предходния ден, а някои от тях дори ще придобият завършеност. Най-вече тези, с които се чувстваме лично ангажирани и горим с ентусиазма си в тях. Огнените страсти обаче могат да бъдат и източникът на раздразнение днес, особено когато става дума за въпроси касаещи пари, придобивки и имущество. Постарайте се да се придържате към перспективите и не зацикляйте в текущото състояние на ситуациите, особено ако се налага да взимате бързи решения.

Активността и оптимизма, наличието или липсата им, ще бъдат водещите характеристики на днешният ден. Те ще определят отношението ни към това, което правим, независимо дали работим или почиваме. Днес е важно не толкова с какво се занимаваме, колкото с какво отношение и настроение подхождаме към заниманията си. Бъдете спонтанни и оригинални, тъй като именно тези качества ще ни помагат да намираме верните пътища във всяка една ситуация.

Внимание изискват най-вече взимоотношенията ни с околните, особено във втората половина на деня, когато общуването може да стане източник на разочарование и изтощение. Уместно е да ограничим контактите си, особено с непознати и малко познати хора, където са възможни двойствени ситуации и дори измами.

Работа и бизнес
Енергичността днес ще ни помогне да се справим с дейности, изискващи повече активност и физически усилия. Те ще ни предоставят и безопасна възможност да канализираме високия енергиен заряд в нещо градивно и позитивно. Физическата работа със сигурност е по-добрия избор, тъй като заради не-добронамерения обмен на Меркурий с Нептун, днес преговорите са застрашени от измами и заблуди, а работата с документи от грешки, пропуски, загуба и повреда на данни и информация.

Здраве, хранене и красота
Физическото натоварване днес е добър вариант за балансиране на енергията, но то може да бъде опасно за хора със сърдечни заболявания и такива склонни към травми и наранявания. Ако сте сред тях отдайте предпочитания на дихателни упражнения, които укрепват сърцето и съдействат за пречистването на кръвта.

Гладуването е противопоказно, но диетата трябва да е балансирана. Избягвайте храни богати на мазнини, сол и захар.

Кожата се нуждае от повече кислород. Отстранете мъртвите клетки с лек абразивен пилинг и се въздържайте от употреба на твърде мазни кремове и маски.