Деца откриха труп край училище

Крими

16-05-2013, 07:57

Снимка:

Монитор

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Страшната случка станала в Хасково

Трупът на неидентифициран мъж, захвърлен в храсталаците на бившите военни поделения, шокира учениците от хасковското основно училище "Никола Вапцаров".

На мъртвото тяло първоначално попаднали двама второкласници, които отишли да берат джанки в голямото междучасие. Смаил и Григор вървели заедно, но по едно време едното момче се отделило за момент и видяло трупа. Мъжът бил гол, лежал с разперени ръце и крака, като само върху главата му била метната риза. Двете момчета по на 8 години толкова се уплашили, че хукнали към двора на училището с викове "чудовище, чудовище".

Заради уплахата незабавно се прибрали по домовете си, въпреки че имали часове. В същото време в малката гора влезли и други ученици, чиито викове убедили учителя по физкултура Георги Ванчев, че там наистина има нещо. Преподавателят водил часа в двора и станал първият възрастен, който се натъкнал на гледката. "Беше на над средна възраст, може би 50-55 години" обясни човекът, който обаче побързал да се махне, защото с него дошъл и почти целият клас.

Извиканата полиция незабавно отцепила района, но не и преди още доста хора да видят с очите си зловещата находка. Никой в махалата не познавал човека. Човекът е бил с дълги нокти, видимо неподдържан, вероятно клошар.

Из квартала обаче бързо се понесоха слухове, че ставало въпрос за убийство. Група деца на 12 и 13 години обясниха, че предишната вечер до 1 часа след полунощ на това място нямало нищо.