Масла за дълги и копринени мигли

Животът

16-05-2013, 06:00

Снимка:

Thinkstock

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родно розово масло в новия аромат на Есте Лаудер

С какво може да ни е от полза рициновото масло

Едно от най-разпространените масла, които се използват за грижа за миглите, е рициновото масло. С какво помага то ни разказват от Kozmetikata.com.

To подпомага укрепването и растежа на миглите и възпрепятства падането им.

За профилактика на падане и накъсване на миглите се препоръчва рициново масло да се нанесе върху тях за един час, три пъти седмично.

При проблемни мигли (повишено накъсване и активно падане) рициновото масло е необходимо да се нанася ежедневно, всяка вечер преди лягане без да се измива до сутринта.

За поддържане на миглите рициновото масло също може да се смеси с други масла и съставки.

Така например, за по-обилно подхранване и придаване на кадифен блясък, може да смесите рициново масло с маслен разтвор на витамин А или Е (на 3-4 капки рициново масло 1 капка витамин).

Също така за растеж на миглите рициновото масло трябва да се смесва в равни пропорции с ром. Само бъдете внимателни при нанасянето на сместа, за да не попадне по никакъв начин в очите.

По-тъмен цвят можете да постигнете, ако смесите (в равни количества) рициново масло с морковен сок или силна заварка от черен чай.Още една маслена смес, която подпомага растежа и укрепването на миглите – смесете по 1 ч.л. рициново и репейно масло и добавете към тази смес 3 капки витамин Е в нея, и същото количество сок, изцеден от листата на алое.Сместа се нанася преди лягане ежедневно в продължение на 30 дена./edna.bg