Цветанов знаел за сигнала на Манолова от ДАНС

Според социалистката най-вероятно "достойните прокурори" са от ДАНС

"До днес се чудех от къде Цветанов в изборната нощ знаеше, че аз съм подала сигнала за печатницата в Костинброд. Днес разбрах - от ДАНС". Това каза Мая Манолова от БСП на извънредна пресконференция. "Да, аз подадох сигнала и го казвам не днес, казах го на 12 май вечерта", заяви тя.

По думите ѝ "най-вероятно "достойните прокурори" са от ДАНС".

Bulgariautre.bg припомня, че в събота прокуратурата иззе 350 хиляди бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", която отпечата и официалните бюлетини за изборите на 12 май.

"Не разбирам истерията около подаването на сигнала. Това е все едно да знам за подготвян банков обир, да сигнализирам и след това обирджията да ме обвинява, че не е станал милионер", даде пример Манолова.

"Подадох сигнал с името си, беше извършена проверка в достатъчно кратки срокове и сигналът се оказа основателен. Кой трябва да се извинява? Аз или този, който е подготвял гигантска фалшификация на изборите", запита социалистката.

"Няма да споря с Борисов, щом той смята, че тези допълнително отпечатали бюлетини са щели да му донесат още 5-6%, очевидно е прав. Остава обаче въпросът какво са му донесли допълнително напечатаните и предварително изнесените от печатницата бюлетини", допълни Мая Манолова.

Според Михаил Миков става дума за нарушение на Изборния кодекс. По законите в него броят на отпечатаните бюлетини за избори за народни представители или президент трябва да е равен на броя на избирателите, увеличен с 10%.

"Очевидно става дума за нарушение на Изборния кодекс", заяви Миков.