Бюлетините от "Мултипринт" не били попълвани

Те са без отбелязвания, показа оглед на прокуратурата

Дали иззетите бюлетини са без отбелязвания беше едно от нещата, които се констатираха при разглеждането на веществени доказателства иззети при огледа на "Мултипринт". Ден преди изборите на 12 май прокуратурата и ДАНС иззеха над 350 000 незаконно отпечатани бюлетини от костинбродската печатница.

Днес прокуратурата направи оглед на веществени доказателства, като разпечата в присъствието на журналисти, някои от намерените бюлетини. В пликове бяха поставени кочани с иззетите изборни бюлетини. При отпечатването на пликовете се видя, че има бюлетини за 9 МИР Кърджали, 24 МИР София.

Показани бяха едновременно мострата от МС и вещественото доказателство, за да се направи сравнение.

Донесени бяха четири плика с веществени доказателства. Това са веществени доказателства, които са намерени и иззети. Не казваме дали са бракувани или не, заявиха от прокуратурата.

„Вие може ли да разберете от това – кое е брак, кое не е”, каза прокурор Роман Василев.

Когато огледът приключи, главният прокурор Сотир Цацаров предложи журналисти да бъдат допуснати, за да ги видят. На въпрос – дали намерените палети са предназначени за всички МИР, или за определени МИР, главният прокурор заяви: Това ще може да кажем след детайлния оглед и тогава ще получите точна информация.
Приключи огледът на кочаните с бюлетини и протоколът, който бе започнат, след което прокурорите отговаряха на въпроси на журналисти. От пресцентъра на Прокуратурата ще бъдат предоставени снимки от огледа на веществените доказателства – бюлетини. Описано бе това, което е намерено в плика, кочани с бюлетини, като в единия са 14 броя, от 24 МИР София.