Превърнат съм в гръмоотвод на некадърници, жалва се Костов

Във видео до привържениците на ДСБ, бившият лидер на партията ги призовава да не изоставят каруцата и коня в калта

"След загубата на изборите увереността ми е силно разколебана" – заяви Иван Костов във видео обръщение към привържениците на ДСБ.

В него председателят в оставка изрази опасения, че българското общество и ДСБ "като общност" ще преживеят много изпитания. Според него, обаче, членовете и симпатизантите на ДСП ще се подадат последни на хаоса и разпада.
"Сигурен съм, че ако намерим отново път към избирателите това ще бъде, защото вие ще пренесете през душите си товара на разочарованието и на отчаянието и ще намерите вътре в себе си сили да продължите напред. Сигурен съм, че ако някой може да намери изход от кризата на отечеството ни това сме ние, но само заедно с всички вас", заявява още Костов.
"Разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българското общество и политика, че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност", казва още той.
Иван Костов обяви, че ДСП не е партия създадена да го брани персонално. По думите му симпатизантите на партията ще се чувстват много по-силни, когато над тях "спре да тегне този прокълнат мит". Той ги призова да предадат силите и подкрепата си на новият лидер на ДСБ и да не оставят каруцата и коня в калта.