19-годишен очернил парада за "Деня на майката" в САЩ

Полицията идентифицира стрелеца Акейн Скот, който рани 19 души в Ню Орлиънс

Полицията в Ню Орлиънс, щата Луизиана, установи самоличността на младия мъж, открил стрелба в неделя срещу участниците в парад в чест на Денят на майката. Това съобщи началникът на местната полиция Ронал Серпас. Издирва се 19-годишният Акейн Скот.

При масова стрелба по време на парад по случай Деня на майката в Ню Орлиънс пострадаха 19 души, сред които две деца. Полицията издирва още трима заподозрени.

От публикувано в YouTube от властите в Ню Орлиънс видео на стрелбата се вижда заподозреният - тъмнокож млад мъж с бяла тениска. Той първоначално стои в близост до сграда, след което навлиза в тълпата и вади от джоба си оръжие. На следващите кадри се вижда как хората се разбягват в паника, а пострадалите падат на асфалта.

"Знаем за вас повече, отколкото си мислите. Съветвам ви да се предадете на полицията", каза Серпас на пресконференция, обръщайки се директно към заподозрения Акейн Скот.

По данни на властите, на 22 април към него е било предявено обвинение за незаконно притежаване на оръжие, като е трябвало да се яви пред съда в четвъртък. Освен това Скот е бил два пъти заподозрян за кражба на огнестрелно оръжие, но не е понасял санкции. Сред тях е освобождаване срещу гаранция от 15 000 долара.

"Това е необичайно произшествие за града, но ние сме убедени, че скоро ще има арестувани", заявява официалният представител на полицията в града, Реми Брайдън.