Карлос Чакала без адвокати пред френския съд

Започна делото на втора инстанция срещу известния терорист

Делото на втора инстанция срещу известния терорист Карлос Чакала започна без присъствието на неговите адвокати.
"Забраних на адвокатите ми да дойдат да ме защитават", заяви 63-годишният Карлос на френски при откриването на дебатите в Специалния апелативен наказателен съд в Париж.

Карлос Чакала, чието истинско име е Илич Рамирес Санчес, се явява отново пред съда заради обвинение, че през 1982 и 1983 г е извършил 4 атентата, отнели живота на 150 души и ранили още 11 човека във Франция.
През декември 2011 г. френската Темида вече го осъди на доживотен затвор.

Нито двамата френски защитници на Карлос Чакала, Изабел Кутан-Пейр и Франсис Вюймин, нито чуждестранните адвокати, които той пожела да пледират в негова защита, не се явиха пред съда. "Това не е насочено срещу съда..., нямам никакво намерение да саботирам процеса", заяви той.
Каралос  е недоволен от отказа на венецуелските власти да поемат разходите по защитата му по време на делото, което ще продължи до 26 юни. Известният атентатор смята това за саботаж.

Поради той това пожела да му бъдат назначени служебни адвокати, за да го представляват и дебатите да могат да се състоят въпреки всичко. "Те няма да се запознаят с делото, но аз го познавам, това малко ще отслаби защитата, но ще се справим", увери Карлос. Служебните адвокати обаче може да откажат да поемат защитата, което би довело до прекратяване на делото.