Костов хвърли оставката

ДСБ ще избере нов лидер на 23 юни

ДСБ насрочва национално събрание на 23 юни, когато ръководството ще подаде оставка и ще избере нов лидер и ръководство на партията. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

На вчерашните предсрочни парламентарни избори ДСБ не успя да прескочи 4-процентовата бариера. Нашата коалиция няма основание да възразява срещу изборите, добави Костов.

Според него резултатите от изброите не обещават излизане на България от кризата.

Не е наша работа да коментираме днес коалиции. Такива политически преговори, това не се прави така. Те ще искат да направят програмно правителство, но резултатът ще е печален. Благодарим с дълбока признателност на всички, които ни подкрепиха. Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи.
Призоваваме всичките наши симпатизанти да останат сплотени зад нашите ценности и принципи. Всички ние вашите неуспели кандидати ще го направят. Няма да се разделим, ще бъдем заедно, заяви Костов.

Той припомни, че хората се намират в ужасяваща ситуация. "Нека към хората да бъде насочен интересът. Важно е България да излезе от кризата", категоричен е Костов.

Иван Костов бе премиер от 1997 до 2001. Той бе лидер на СДС от 1994 до 2001 г., а от 2004 — на Демократи за силна България. Той бе депутат в 7-то Велико народно събрание и в 36-ото, 37-ото, 38-ото, 39-ото, 40-ото и 41-ото обикновено Народно събрание.